Asperges uit de oven, gebakken kipfilet & aardappelen
Een variatie op een recept van Janneke Vreugdenhil waarin ze op onorthodoxe manier asperges klaarmaakt: in de oven. Omdat ik de asperegs al geschild lever eigenlijk een hele eenvoudig te bereiden maaltijd. Dat lekkere kipje van KemperKip nog even bakken en klaar!
Asperges van de Stokhoven in Drempt (alvast geschild voor het gemak), kipfilet van biologisch Kemper Landhoen, aardappelen van het Gelders Eiland. Echt regionaal dus!
1000 g | Asperges, geschild | |
4 st | Kipfilet | |
8 takjes | Dragon / dille | |
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Bouillonblokje | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Maak de bouillon met ± 0,25 liter water en 1/2 blokje bouillon per/pers. in een kan.
- Verdeel de asperges over de bodem van een grote, lage ovenschaal.
- Prak de dragon, samen met wat zout en versgemalen zwarte peper door ± 50 gr boter p/p.
- Schenk de bouillon over de asperges en verdeel de dragonboter in krullen erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif in de oven.
- Verwijder na een kwartier het folie zet de oven lager naar ±160 graden en laat de asperges in nog eens (ongeveer) een half uur garen en lichtjes kleuren. Verdampt het vocht te snel, voeg dan gewoon wat (kokend) water toe.
- Kook ondertussen de aardappelen in ± 20 minuten gaar.
- Bak de kipfilet in een koekepan in de olie of boter met zout en peper (en evt. paprikapoeder) goed gaar.
- Meng het bakvocht met wat aspergevocht als jus.
Serveer en dep je aardappelen vooral goed in de jus!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht