Boeuf Bourguignon met rijst en tomatensalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vlees

Normaal gesproken moet je voor dit heerlijk gerecht een middag uittrekken om te maken. Laura, de vrouw van Pepijn Putman heeft echter al wat voorwerk gedaan, en dat zit in het potje: opwarmen en klaar. Wat rest is rijst koken en wat tomaten snijden. Smullen maar!  

 

Potje boeuf bourguignon van Putman, tomaten rood geplukt op De Horsterhof en/of Kweekland, rijst via De Nieuwe Band. Wat wil een mens (uit de regio Arnhem) nog meer?!

Ingredienten
  300 st Rijst
  8 st Tomaten
  2 st Rode ui
  4 takjes Basilicum
  2 st Boeuf Bourguignon (pot 450 ml)
  Balsamico azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (let op 20 minuten kooktijd!).
  • Doe de inhoud van de pot Boeuf Bourguignon in een (steel)pan en warm langzaam op.
  • Was de tomaten. Snijd ze doormidden en verwijder de steelaanzet. Snijd ze verder in plakjes of stukjes. 
  • Snipper de rode ui. rits de blaadjes van de basilicumtakjes, was ze, sla ze droog en scheur evt. in kleinere stukjes. Meng met de tomaten.
  • Meng olijfolie met balsamicoazijn (Balsamico-azijn Guerzoni) en wat zout en peper in een kommetje en giet vervolgens over de tomatensalade.
  • Serveer de rijst met boeuf en de salade ernaast.

Eet smakelijk!