Couscous met halloumi, zomerbietjes en sperziebonen
Een paar jaar geleden, op vakantie in Zweden, werden wij verrast door een Zweed die een blok kaas op de BBQ gooide, hem grilde en vervolgens in een salade verwerkte. Het bleek halloumi te zijn: een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Omdat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden, waarbij hij niet smelt maar een krokant korstje krijgt. Helaas heb ik nog geen regionale variant gevonden maar 't Zuivelhoekje in de Steenstraat verkoopt hem lokaal ;-)
Rode zomerbietjes en sperziebonen van De Horsterhof uit Duiven. Peterselie van Kweekland. De overige ingredienten zijn biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band en de Estafette.
400 g | Halloumi | |
300 st | Couscous | |
8 st | Rode bietjes | |
400 g | Sperziebonen | |
takjes | Peterselie | |
200 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Was de bietjes en kook ze gedurende 20 tot 30 minuten tot ze redelijk makkelijk in te prikken zijn met een vork maar niet helemaal zacht zijn. Koel ze wat af onder de koude kraan en ontvel ze (dit moet makkelijk gaan). Snijd in blokjes van ±1 cm en zet apart.
- Snij de halloumi in blokjes en verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de blokjes goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Breng een pan water met een schepje zout aan de kook. Was ondertussen de boontjes en snijd of breek ze in tweeën. Blancheer ze kort (een minut of 3 tot 5) in het hete water. Check af en toe even, ze moeten lekker knapperig blijven.
- Snipper de peterselie en verkruimel de walnoten.
- Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (Voor 2 personen: 1 1/2 kopje kokend water op 1 kopje couscous. Roeren en 10 minuten laten wellen. Scheutje olijfolie erdoor.)
- Meng alle ingredienten door elkaar, doe als laatste de halloumi er bovenop en eet meteen.
Eet smakelijk!
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht