Gratin van aardappel en courgette

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

 Makkelijke maaltijd met mooie, verse producten.

 

De aardappelen, courgette en uien zijn van de Horsterhof, de tijm van Kweekland. De slagoom is biologisch en de biologische extra belegen kaas heb ik al geraspt en is van Aurora.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  2 st Courgette
  200 st Slagroom 125ml
  st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Ui, in ringen
  4 st Takje(s) Tijm
  2 st Knoflookteen
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  • Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen.
  • Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal. 
  • Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten. 
  • Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!