Verse Italiaanse salade met brood en buffelmozzarella

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Voor de zomerstemming; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse groenten en een vers gemaakte mozzarella. Een aanrader!

 

Brood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof uit Duiven. De mozzarella komt van buffelfarm Arns in Zevenaar.

Ingredienten
  1 st Desembrood van Tom
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Rode ui
  1 st Aubergine
  4 st Tomaten
  2 st Knoflookteen
  2 st Mozzarella
  Vinaigrette
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Wrijf de sneetjes brood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
  • Was de paprika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
  • Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
  • Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
  • Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het brood tot vierkante croutons.
  • Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes en de buffelmozzarella. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
  • Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!