Kraakverse koolsalade met notenbrood
Spitskool, walnoten, wortel. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten, rozijnen en de dressing. En om het makkelijk te maken maken de medewerkers van PUURland die laatste voor je ;)
De spitskool, de wortel en de bleekselderij zijn van De Horsterhof. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem en het noten-vijgenbrood van ambachtelijke bakkerij Tom van Otterloo.
2 st | Spitskool | |
600 g | Wortelen | |
400 st | Bleekselderij stengel | |
100 g | Walnoten | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
80 g | Rozijnen | |
1 | Dressing | |
st | Noten-Vijgenbrood |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de spitskool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
- Maak de wortel schoon en rasp 3/4 heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende kwart in plakjes en houd apart.
- Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
- Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
- Serveer het notenbrood ernaast.
Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht