Kraakverse sperziebonen met tomaatjes, feta en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Sperziebonen zijn gewoon het lekkerst als ze vers zijn, tomaten als ze roodgeplukt worden. Dus rechtstreeks van de plant, via PUURland, op je bord. Koken is dan bijna niet nodig; zo blijven smaak, knapperigheid en goede stofjes optimaal behouden. Hier een prachtig recept waar ze optimaal tot hun recht komen en waar ook mijn kinderen hun vingers bij aflikken!

 

Sperziebonen, tomaten en uien van de Horsterhof. Basilicum van eigen land en de feta van Buffelboerderij Arns. De rijst uit Italië is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  500 g Sperziebonen
  4 st Ui
  300 g Cherrytomaten
  2 st Feta naturel 150 gram
  4 takjes Basilicum
  1 st Rijst
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen.
  • Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaatjes doormidden of in kwarten.
  • Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze licht verkleuren (hoe langzamer je dit doet, hoe zoeter de ui!).
  • Schep de cherrytomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
  • Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is.
  • Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de feta erover.
  • Serveer met de sperziebonen. Eet smakelijk!