Het blog over eerlijk eten

Het moet maar eens gezegd worden 09 NOV 2016
Het moet maar eens gezegd worden Door:

Het moet toch maar eens gezegd worden; PUURland is gewoon beter! Beter dan al die maaltijdboxen waar het uiteindelijk gaat om het tevreden stellen van aandeelhouders en investeerders; beter dan al die fulfilment-clubs die nog steeds in ‘massa is kassa’ denken; beter dan al die rondscheurende busjes in de binnenstad. 

Het is tijd om een stukje van mijn bescheidenheid op te geven en nu toch eens goed uit te leggen waarom je echt liever je maaltijden besteld via PUURland dan via Hello Fresh, Marley Spoon of één van die andere door winstmaximalisatie en marketing gedreven clubs die de afgelopen jaren als paddenstoelen de grond uit zijn geschoten.

Traditionele keten

Kijk, dat de Albert Heijn Box een verlengstuk is van de traditionele voedselketen - waar bulk en anonimiteit de norm zijn - zal voor iedereen duidelijk zijn maar dat glossy boxen als Marley Spoon, Hello Fresh en de Mathijs Maaltijdbox holle marketingmachines zijn die een concept verkopen in plaats van echt goed voedsel, dat is door de door hen opgetrokken rookgordijnen lastig te zien.

Met vage claims als “Mijn inspiratie haal ik bij de boeren en telers vandaan, bij de bron dus!. (Mathijs Maaltijdbox.) En “Zo is bijvoorbeeld niet alles altijd biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden ingekocht, bevatten ze doorgaans geen toevoegingen…” (Hello Fresh), wordt de suggestie gewekt dat er zeer ethische keuzes gemaakt worden maar als je verder kijkt blijken toch veel van de claims betreffende regionaal en biologisch eten een zeer dun laagje vernis.

  Lees verder
 
Gratis bezorging aan huis! 28 SEP 2016
Gratis bezorging aan huis! Door:

PUURland start vanaf volgende week met gratis levering aan huis!

  Lees verder
 
Kosteroarna = Voedseleilanden 02 SEP 2016
Kosteroarna = Voedseleilanden Door:

Of toeval bestaat, weet ik niet. In ieder geval was het bezoek aan de Koster-eilanden in Zweden geen toeval. Wel was het toevallig dat juist dit eiland bekend staat om z'n rijke natuurlijke voedselvoorraden. Vanaf de Kostereilanden werd meer dan honderd jaar geleden al vis geleverd aan Nederland; PUURland avant la lettre! 

 

We genoten er van de bosbessen, verse vis en garnalen en uiteraard van de Kosterbiertjes! Dit leverde energie op om weer voor jullie allemaal klaar te staan vanaf deze oogstmaand.

Uw stadsboer,

 

Steven Koster

  Lees verder
 
Bezorging thuis met de fiets! 29 FEB 2016
Bezorging thuis met de fiets! Door:

Het gaat goed met PUURland! Steeds meer Arnhemmers eten uit de regio en wij zijn trots dat we iedere dinsdag een goed gevulde regionale boodschappentas mogen samenstellen. En we brengen het graag bij u thuis met de electrische bakfiets!

Verse groenten, fruit, vis & vlees combineren we met andere biologische/regionale ingrediënten zodat er wekelijks 4 recepten klaar staan. Samen met onze leveranciers uit de regio (o.a. De Horsterhof in Duiven, Putman uit Arnhem, Tom van Otterloo uit de Steeg, 't Smallert uit Emst en uiteraard onze eigen stadstuin Kweekland in Arnhem) maken we de PUURlandmaaltijden goed en gezond.

 

  Lees verder
 
Oogsten! 23 AUG 2015
Oogsten! Door:

Het oogstseizoen is begonnen! Verse groenten komen in diverse kleuren van het land, kruiden groeien volop en ook de eerste appels uit de regio zijn leverbaar. Natuurlijk komt ook de vis en het vlees uit Gelderland. PUURland biedt de komende maanden weer (h)eerlijk eten uit de regio inclusief het gemak van eenvoudige recepten en levering met de electrische bakfiets bij u thuis. Natuurlijk kunt u uw boodschappen op dinsdag ook af komen halen op de prachtige stadstuin Kweekland aan de Dalweg. 

 

 

Uw stadsboer, Steven Koster

 

  Lees verder
 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  •   Waarom PUURland?   Word nu ook lid van PUURland! En bestel de lekkerste streek gerechten.