Het blog over eerlijk eten

Kosteroarna = Voedseleilanden 02 SEP 2016
Kosteroarna = Voedseleilanden Door:

Of toeval bestaat, weet ik niet. In ieder geval was het bezoek aan de Koster-eilanden in Zweden geen toeval. Wel was het toevallig dat juist dit eiland bekend staat om z'n rijke natuurlijke voedselvoorraden. Vanaf de Kostereilanden werd meer dan honderd jaar geleden al vis geleverd aan Nederland; PUURland avant la lettre! 

 

We genoten er van de bosbessen, verse vis en garnalen en uiteraard van de Kosterbiertjes! Dit leverde energie op om weer voor jullie allemaal klaar te staan vanaf deze oogstmaand.

Uw stadsboer,

 

Steven Koster

  Lees verder
 
Bezorging thuis met de fiets! 29 FEB 2016
Bezorging thuis met de fiets! Door:

Het gaat goed met PUURland! Steeds meer Arnhemmers eten uit de regio en wij zijn trots dat we iedere dinsdag een goed gevulde regionale boodschappentas mogen samenstellen. En we brengen het graag bij u thuis met de electrische bakfiets!

Verse groenten, fruit, vis & vlees combineren we met andere biologische/regionale ingrediënten zodat er wekelijks 4 recepten klaar staan. Samen met onze leveranciers uit de regio (o.a. De Horsterhof in Duiven, Putman uit Arnhem, Tom van Otterloo uit de Steeg, 't Smallert uit Emst en uiteraard onze eigen stadstuin Kweekland in Arnhem) maken we de PUURlandmaaltijden goed en gezond.

 

  Lees verder
 
Met de paplepel 30 OKT 2015
Met de paplepel Door:

YFM is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Sinds kort heeft Arnhem haar eigen YFM en dat was een feestje waard! Tijdens het No Waste Schuurfeest bij een van mijn leveranciers (de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof) aten alle gasten 'foodwaste': kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is.

Ook ging er een varken aan het spit; één van de drie varkens van de Horsterhof die het afgelopen seizoen rondliepen om de resten op te eten die overblijven van de oogst. 

De kinderen hielpen met het bereiden van disco-soep en genoten van de pizza's uit de oven. Zo kregen zij die middag een snufje 'YFM' mee met hun paplepel.

Het werd een warme, lange na-zomerzondag met heerlijk eten & drinken en goede muziek. Voor een impressie verwijs ik je graag naar de facebookpagina van Youth Food Movement Arnhem. 

 

  Lees verder
 
Oogsten! 23 AUG 2015
Oogsten! Door:

Het oogstseizoen is begonnen! Verse groenten komen in diverse kleuren van het land, kruiden groeien volop en ook de eerste appels uit de regio zijn leverbaar. Natuurlijk komt ook de vis en het vlees uit Gelderland. PUURland biedt de komende maanden weer (h)eerlijk eten uit de regio inclusief het gemak van eenvoudige recepten en levering met de electrische bakfiets bij u thuis. Natuurlijk kunt u uw boodschappen op dinsdag ook af komen halen op de prachtige stadstuin Kweekland aan de Dalweg. 

 

 

Uw stadsboer, Steven Koster

 

  Lees verder
 
Back in town! 16 AUG 2015
Back in town! Door:

De vakantie is (bijna) voorbij; PUURland gaat weer van start en ik verruil de zeilboot voor de electrische bakfiets.

Met de smaak van de vakantiegerechten nog vers in het geheugen leveren we vanaf dinsdag 25 augustus iedere week weer PUURlandmaaltijden en boodschappen. Ook in  is het een prachtig seizoen waarin volop verse producten van het land en uit de kas komen. Dat zie je dan ook aan het aanbod van maaltijden en verse producten op de site.

Om nog een beetje in de vakantiestemming te blijven, krijgt iedere klant die deze eerste week (weer) start met PUURland gratis een lekkere fles Belloc rood, rosé of wit bij zijn bestelling.

Tot ziens op Kweekland of aan de deur!

 

Uw stadsboer,

 

Steven

  Lees verder
 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  •   Waarom PUURland?   Word nu ook lid van PUURland! En bestel de lekkerste streek gerechten.