Goede voornemens 06 JAN

Goede voornemens

Door:  

2014

Heb jij ze gelezen, de bijlagen van de kranten zo rondom oud & nieuw? Misschien is het beroepsdeformatie, maar in mijn beleving hadden ze het allemaal over eten. Zelfs in Engeland - waar ik inspiratie opdeed op Borough Market in Londen - stonden de kranten bol van dieëten, recepten, regionale producten, nieuwe eettrends etc. etc.

Alhoewel, nieuw? Marjoleine de Vos omschreef het wel mooi in het NRC van zaterdag 4 januari: "Roerend door het koffiedik van 2014 meen ik daar te zien dat veel mensen ontzaggelijk graag weer eens 'gewoon' willen doen. Gewoon eten. Geen geitenvlees, geen pastinaak, geen dadelsiroop of fenegriekdressing: gewone ingrediënten waarvan ze weten waar ze ze moeten halen, en dan daarmee zonder veel moeite een smakelijk gerecht bereiden."

Mijn idee. Gewoon. Smakelijk. Zonder veel moeite. Maar wat is nieuw? De klanten van PUURland willen volgens mij al lang niets anders dan 'gewoon' een smakelijke maaltijd op tafel zetten. Met mooie, verse ingrediënten en zonder te veel 'gedoe'. En natuurlijk willen ze wel eens wat anders dan de standaard 'pasta met rode saus' of 'aardappels, vlees, groente' en laten ze zich graag inspireren tot het maken van iets anders dan één van de 8 recepten die de gemiddelde Nederlander schijnbaar in zijn standaard doordeweekse-maaltijd-carrousel heeft zitten. En natuurlijk moet het bereiden niet te lang duren op die toch al zo drukke doordeweekse dagen waar het hele gezin in- en uitvliegt. 

En nee, ze willen geen 5 adressen afrijden, ook al willen ze die industrieële troep uit de supermarkt eigenlijk ook niet op tafel zetten. En nee, ze hoeven niet het hele jaar door sla in hun salade, winterpostelein is ook heerlijk en de eerste krop sla van de koude grond in het voorjaar daardoor des te lekkerder. En nee, er hoeft niet altijd vlees bij de maaltijd te zitten. En nee, ze hoeven geen appels uit Nieuw Zeeland als ze appels kunnen krijgen die hier 5 kilometer verderop geteeld worden door een lokale fruitboer die weet wat een lekkere appel is en zorg draagt voor zijn - en dus ook hun - omgeving. 

Het kan niet anders of 2014 wordt daarom het jaar van PUURland: met mooie, gewone, recepten. Gemaakt met eerlijk en zoveel mogelijk regionaal geproduceerde of verbouwde ingrediënten. Op de meest eenvoudige manier in huis gehaald.

Begin het jaar dus goed en gun jezelf PUURland: de korste weg van boer naar bord!

Energie made in [Arnhem] krant

 

Oh ja, je zult me zeker vaker tegen gaan komen in 2014. Is het niet op mijn thuisbasis Kweekland aan de Dalweg, waar ik samen met nog drie andere groene ondernemers, vrijwilligers en werknemers een prachtige stadstuin onderhoud (en waar je zelf groenten kunt oogsten en bloemen kunt plukken), dan is het wel op mijn transportfiets of tijdens één van de vele evenementen rondom regionaal voedsel en stadslandbouw die op de aganda staan in 2014. Zelfs zou het kunnen dat ik zeer binnenkort op je deurmat lig ;-)

Uw stadsboer,

Steven Koster

  Terug naar overzicht
Laatste blogartikelen
Ons reizende voedsel 19 OKT
Ons reizende voedsel Door: Steven Koster   Lees verder
Met de paplepel 19 JUN
Met de paplepel Door: Steven Koster   Lees verder
Wat is het voordeel van een lokale versbox? 27 SEP
Wat is het voordeel van een lokale versbox Door: Steven Koster   Lees verder
(Van) varkens houden 14 FEB
(Van) varkens houden Door: Steven Koster   Lees verder
Tussen de tuinbonen en de tomaten 14 APR
Tussen de tuinbonen en de tomaten Door: Steven Koster   Lees verder
  Terug naar overzicht