Het begin 25 APR

Het begin

Door:  

Het begin

De kop is eraf! Het is groeizaam weer en gelijk met de groenten is ook PUURland uit zijn winterslaap ontwaakt. Met 15 leveringen en bijna 30 aanmeldingen op de site ben ik erg tevreden met de start van PUURland.

Verbetering

Natuurlijk liep nog niet alles zoals gewenst.  Uit eigen ervaring en door feedback van klanten (waarvoor dank!) kwamen er nog wat zaken aan het licht die verbetering behoeven. Er viel (en valt) nog wat fijn te slijpen aan de website.  Zo kwamen de herinneringsmailtjes wel erg snel en werkte de sms-module nog niet helemaal naar behoren. Dat lijkt opgelost. Ook konden sommige klanten (nog) niet inloggen. Dat had te maken met het feit dat de bestelling voor de eerste week gesloten was op woensdag en de nieuwe recepten pas op vrijdag klaarstaan. Tussendoor kun je niet bestellen. Dat ga ik nog wat beter afstemmen.

Verder werd de kaas een dag te laat geleverd waardoor ik bij sommige mensen na moest leveren. Nu ja, als dat alles is…

De uitgeprinte recepten vind ik er nog niet zo mooi uitzien. Bovendien kost het veel papier en inkt. Zelf kook ik mijn eigen recepten van mijn iPhone of iPad, dat werkt prima en ziet er beter uit dan op papier. Ik ga onderzoeken of dat voor alle abonnees een optie is.

Vreemde weken

En nu verder. Er komen wat vreemde weken aan: volgende week valt de dinsdag levering uit door Koninginnedag, de week erna de vrijdag door hemelvaart. Ik ben dan lekker met het gezin aan het kamperen in Twente.

Daarna komen er weer ‘gewone’ weken met levering op dinsdag en vrijdag. Ik streef ernaar om voor PUURland een klant of 50 per week te gaan leveren tot de zomervakantie.

Nieuwe producten

Langzaamaan begint het assortiment van PUURland te groeien. Ik voeg wekelijks nieuwe producten toe zoals de soepen en worst van Putman en de walnootolie van Mobipers (echt verrukkelijk!). Ook denk ik binnenkort een tas met alleen groenten van het seizoen aan te kunnen bieden maar eerst moet de teelt nog wat beter op gang komen, we lopen een paar weken achter door de kou.

Ook voor de recepten geldt dat ze gevarieerder worden naarmate het seizoen vordert. Bovendien zoek ik nog steeds verder naar mooie leveranciers en denk ik binnenkort een paar recepten met vis en recepten met echte Nederlandse buffelmozzarella aan te kunnen bieden. Om iets met asperges te doen is ook verleidelijk maar dan moeten ze eerst wat goedkoper worden. Houd de website in de gaten!

Kweekland

Alhoewel ik nog geen officieel huurder ben van Kweekland was de huidige huurder (Stichting Buitenbeheer) wel zo vriendelijk mij wel al daar te laten beginnen. Wat een heerlijke plek! In een volgende blog zal ik wat meer vertellen over dit mooie stuk Arnhem en mijn Stichting Ortus die de grond zal gaan beheren.

  Terug naar overzicht
Laatste blogartikelen
Ons reizende voedsel 19 OKT
Ons reizende voedsel Door: Steven Koster   Lees verder
Met de paplepel 19 JUN
Met de paplepel Door: Steven Koster   Lees verder
Wat is het voordeel van een lokale versbox? 27 SEP
Wat is het voordeel van een lokale versbox Door: Steven Koster   Lees verder
(Van) varkens houden 14 FEB
(Van) varkens houden Door: Steven Koster   Lees verder
Tussen de tuinbonen en de tomaten 14 APR
Tussen de tuinbonen en de tomaten Door: Steven Koster   Lees verder
  Terug naar overzicht