Soepspeurtocht 03 FEB

Soepspeurtocht

Door:  

Educatie

Op Kweekland organiseren we soms educatieve uitjes voor schoolklassen. Natuurlijk gaat het dan over 'groen' en meer specifiek eetbaar groen. We willen schoolkinderen bewust maken van hun omgeving, respect bijbrengen voor alles wat groeit en bloeit en uiteraard ook laten zien en proeven hoe heerlijk verse producten zijn (en dat je geen e-nummers en suiker nodig hebt voor een lekkere maaltijd). 

Zoeken, hakken, snijden & smullen

We doen dit middels een salade- of soepspeurtocht, afhankelijk van het seizoen: de kinderen krijgen een landkaart van Kweekland mee en zoeken zelf de ingrediënten bij elkaar op het land. Vervolgens mogen ze zelf snijden en hakken en een lekkere soep brouwen of salade bouwen die ze uiteraad ook zelf opeten. Zo hebben we het hele cirkeltje van oogsten, bereiden en eten rond.

Afgelopen december was de klas van mijn zoon Nord aan de beurt. Omdat het het land van zijn vader is, mocht hij een stukje schrijven voor het schoolblad. Deze trotse vader constateert dat de appel niet ver van de boom valt; zelfs de commercie zit er al in ;-)

Door de ogen van Nord

"Lopen, lopen en nog eens lopen. De ene liep heel snel en de andere heel langzaam. Na twee en een halve kilometer waren we bij Kweekland. We gingen vergelijken wat beter is: Pompoensoep uit de supermarkt of uit de tuin. We begonnen met een speurtocht. Er was van alles te zoeken. Pompoenen, prei, aardappelen, etc. Toen alles gevonden was ging groep 5 beginnen met het snijden/schillen. En ondertussen gingen groep 3 en 4 buitenspelen. Ergens in de bosjes lag een dode vos. Er was een speelhuisje met een bewoner: een egel in winterslaap. En daarna als groep 5 klaar was met snijden/schillen gingen we met zijn allen eten van de soep. (Als je bio eten wil, kijk dan op puurland.nl)".

Need I say more?

  Terug naar overzicht
Laatste blogartikelen
Ons reizende voedsel 19 OKT
Ons reizende voedsel Door: Steven Koster   Lees verder
Met de paplepel 19 JUN
Met de paplepel Door: Steven Koster   Lees verder
Wat is het voordeel van een lokale versbox? 27 SEP
Wat is het voordeel van een lokale versbox Door: Steven Koster   Lees verder
(Van) varkens houden 14 FEB
(Van) varkens houden Door: Steven Koster   Lees verder
Tussen de tuinbonen en de tomaten 14 APR
Tussen de tuinbonen en de tomaten Door: Steven Koster   Lees verder
  Terug naar overzicht