Wat is het voordeel van een lokale versbox? 27 SEP

Wat is het voordeel van een lokale versbox

Door:  

Steeds populairder

De maaltijdbox is populair! Steeds meer Nederlanders maken gebruik van zo’n foodbox bomvol verse producten en bijbehorende recepten. Het bespaart een hoop tijd, en het is ook nog eens ontzettend gezond. In deze blog beschrijft Maaltijdbox.com - de foodboxvergelijker- de belangrijkste voordelen van de maaltijdbox. 

De voordelen van een maaltijdbox

  • Inspiratie: Je hoeft niet meer te bedenken over wat je gaat eten. De box bevat wekelijks nieuwe en inspirerende recepten. 
  • Nieuwe ingrediënten: Dankzij een maaltijdbox maak je kennis met verschillende nieuwe groenten, kruiden, of andere ingrediënten waar je misschien nog nooit eerder mee gekookt hebt
  • Niet naar de supermarkt:Een groot deel van de wekelijkse boodschappen zit al in jouw maaltijdbox. Je hoeft dus niet veel boodschappen meer te doen in de supermarkt. 
  • Snelle bereidingstijd: Veel recepten uit de maaltijdbox staan snel op tafel. Dankzij de eenvoudige instructies zet je vaak binnen 30 minuten een gezonde en lekkere maaltijd op tafel
  • Zelf recepten kiezen: Bij veel maaltijdboxen kan je tegenwoordig zelf de inhoud van jouw box bepalen. Elke week heb je de keuze uit een mooie mix van vlees, vis en vega. 

Ga voor een lokale box!

Wie tegenwoordig een maaltijdbox zoekt, heeft nogal wat te kiezen. HelloFresh, Marley Spoon, Albert Heijn, Ekomenu, De Familiebox, Willem & Drees: er zijn talloze aanbieders elk met hun unieke punten. Deze aanbieders halen hun producten voor een groot deel van Nederlandse boeren, soms zelfs biologisch. Maar bij deze grote aanbieders mis je al gauw het “persoonlijke karakter”

 

Wat is er nu leuker dan te genieten van een maaltijdbox met ingrediënten van lokale boeren en leveranciers? Waarom zou je iets van ver halen, als je het ook lokaal kunt halen?

Waarom een lokale maaltijdbox nóg leuker is

 

  • Je kookt met producten uit je eigen regio
  • Je ondersteunt lokale boeren en producenten
  • Je ondersteunt een korte en eerlijke voedselketen
  • Je weet echt wat je eet, het is gaaf om iets op je bord te hebben liggen wat lokaal geproduceerd wordt
  • Je kunt de box gewoon afhalen bij een lokaal afhaalpunt
  Terug naar overzicht
Laatste blogartikelen
Ons reizende voedsel 19 OKT
Ons reizende voedsel Door: Steven Koster   Lees verder
Met de paplepel 19 JUN
Met de paplepel Door: Steven Koster   Lees verder
Wat is het voordeel van een lokale versbox? 27 SEP
Wat is het voordeel van een lokale versbox Door: Steven Koster   Lees verder
(Van) varkens houden 14 FEB
(Van) varkens houden Door: Steven Koster   Lees verder
Tussen de tuinbonen en de tomaten 14 APR
Tussen de tuinbonen en de tomaten Door: Steven Koster   Lees verder
  Terug naar overzicht