Kip zoals het hoort

Begin jaren ’90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met de ‘ouderwetse’ kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren, de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Dit ideaal is werkelijkheid geworden. Kemper brengt het diervriendelijke Kemper Landhoenconcept op de markt met stevig vlees en méér smaak. Goed voor de beleving die vroeger zo ‘gewoon’ was. Steeds meer consumenten vragen ernaar.

Het biologische Kemper Landhoen is door de Dierenbescherming onderscheiden met de maximale score van 3 Beter Leven sterren.

Het Kemper Landhoen krijgt royaal de tijd om in alle rust op te groeien volgen de EU-normen. Dit komt de stevige beet en smaak van het vlees ten goede.

Het plantaardige voer is voor 95% samengesteld uit biologische grondstoffen en draagt bij aan de uitzonderlijke smaak. De Landhoenders zijn gehuisvest volgens de hoge Kempers standaard normen in royale, luchtige hokken waar het daglicht ruim binnenvalt. Binnen hebben de hoenders veel meer ruimte dan in de reguliere houderijsystemen en voldoende gelegenheid om rond te scharrelen in het strooisel. Bovendien kunnen ze in de vrije uitloop de buitenlucht in.