Andijviestamppot met prijswinnende Gelderse worst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Oud-Hollandse kost; proef het voorjaar met heerlijk frisse andijvie, knapperige spekjes en een mooie Gelderse worst van slagerij Putman.

 

De andijvie komt van de Horsterhof uit Duiven. De aardappelen van een bio-boer uit Frankrijk. De Gelderse worst en gerookte spek worden geleverd door de beste slager van Nederland: Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  1 st Andijvie
  1200 g Aardappelen
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Rookworst
  200 g Spekjes, gerookt
  Zout, peper
  g Boter
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Leg de rookworst erop om mee op te warmen.
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekepan tot ze net knapperig zijn.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de andijvie in strookjes van ± 1/2 centimeter door de krop stevig vast te pakken en dwars op de krop te snijden. Spoel af en slinger droog.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze. Maak de puree eventueel smeuïger met melk en boter. Leg de rookworst apart.
  • Voeg de de andijvie, spekjes (met bakvet) en gesnipperde ui toe en breng op smaak met peper, zout en scheutje azijn.
  • Serveren met de Gelderse rookworst.