Boerenkoolstamppot met Putmans rookworst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Vlees

Pepijn Putman wint jaar op jaar prijzen met de enige echte rookworst en die past dan weer perfect bij dé stamppot van dit seizoen! Kraakverse boerenkool van het biologische land geeft je lijf de juiste vitaminen en mineralen in deze januariamaand. (Het bevat -behalve een heleboel andere gezonde stoffen- 40 mg. vitamine C per 100 gram gekookte boerenkool!)

 

Boerenkool en aardappels zijn biologisch en via de Horsterhof in Duiven ingekocht. De rookworst komt uit de Steenstraat van Pepijn Putman evenals de spekjes. 

Ingredienten
  160 g Spekjes
  1000 g Boerenkool
  2 st Rookworst
  1000 g Aardappelen
  st Peper en zout
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Boerenkool wassen en snijden. Boerenkool in een grote pan doen en aardappels erop leggen. Voeg het zout toe en schenk zoveel water erbij dat de aardappelen net onder staan. Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen. Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.
  • Rookworst(en) op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Rookworst(en) uit pan nemen en onder deksel warm houden.
  • Ondertussen de spekjes uitbakken in een koekepan.
  • Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom. Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen. Boter en azijn toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
  • Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn. Boerenkoolstamppot op borden scheppen. Rookworst en spekjes op de boerenkoolstamppot leggen. (Eventueel lekker met mosterd)