Boerenkoolstamppot met Putmans rookworst
De eerste nachtvorst hebben we al weer gehad; tijd voor...Boerenkool! Daarbij de rookworst van Pepijn Putman die daar jaar op jaar prijzen mee wint en dat past dan weer perfect bij dé stamppot van dit seizoen! De boerenkool komt ongesneden en bereiden is dus wel even werk maar dan heb je ook echte lekkere smeuige boerenkool!
Boerenkool van de Horsterhof in Duiven, aardappelen van 't Gelders Eiland uit Lobith. De rookworst en spekjes van ambachtelijke slager Putman uit de Steenstraat die dus al zijn vleeswaren zelf bereidt.
160 g | Spekjes | |
1000 g | Boerenkool | |
2 st | Rookworst | |
1200 g | Aardappelen | |
120 ml | Slagroom | |
st | Peper en zout | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
- Boerenkoolblederen eerste even wassen. Snijd vervolgens het blad langs de nerf los. Gooi de nerf weg en snijd het boerenkoolblad zo klein mogelijk.
- Doe de aardappelstukken in een grote pan, voeg een flinke schep zout toe en schenk zoveel water erbij dat de aardappelen net onder staan. Leg de boerenkool daarop. Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen. Na ± 20 minuten is zijn de aardappeles gaar en de boerenkool wat geslonken en zacht.
- Leg ondertussen de rookworst op de aardappels/boerenkool of verwarm hem apart in een steelpannetje met water dat net tegen de kook is. Haal hem uit het zakje.
- Ondertussen de spekjes heel zachtjes uitbakken in een koekepan zondere vet.
- Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom. Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen. Flinke scheut slagroom en evt melk of boter toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en al eventueel, als de boel nog niet smeuïg is al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
- Warm de stamp nog even door. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn. Boerenkoolstamppot op borden scheppen. Rookworst en spekjes op de boerenkoolstamppot leggen. (Eventueel lekker met mosterd)
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht