Kampersteur

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Dit van origine Overijsselse gerecht ontleent z’n titel aan een volksverhaal dat al eeuwen de ronde doet over de inwoners van Kampen en de gevangen steur. Het stadsbestuur zou bezoek ontvangen van de bisschop van Munster en wilde daartoe een feestmaal aanrichten met een steur van wel 6 meter lengte. Omdat het bezoek op het laatste moment werd uitgesteld, besloten de Kampenaren de gevangen vis terug te zetten in de rivier de IJssel. Met een belletje om z’n nek, zodat ze hem later heel makkelijk weer konden vangen…

 
Download eieren-mosterdsaus.jpg

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Eieren van de bio-scharrel-openlucht-groente-etende kippen van De Horsterhof. Bloem van de Witte Watermolen in het Sonsbeekpark, stokbrood van Tom van Otterloo. Winterpostelein komt uit de koude kas van De Horsterhof en de peterselie wordt ingekocht bij Leijser op de markt. 

Mosterd kun je er extra bij bestellen Biermosterd Grof van De Hemel uit Nijmegen 

Ingredienten
  8 st Eieren
  1 st Bouillonblokje
  st Stokbrood
  200 g Winterpostelein
  Peterselie
  60 g Bloem
  Vinaigrette
  Mosterd
  Zout, peper
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kook de eieren hard (ongeveer 7 minuten).

Maak de bouillon met het bouillonblokje en 6 dl. kokend water.

Verhit de boter in een pan en roer de gesmolten boter met de bloem tot een glad papje.

Schenk er, scheutje voor scheutje, goed roerend de bouillon bij, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten doorkoken.

Roer de mosterd erdoor en laat even zonder te koken de smaken goed vermengen.

Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden;

Leg de eieren met de bolle kant naar boven in een schaal en schenk de warme saus over de halve eieren, bestrooi met peterselie.

Serveer met het franse stokbrood en de winterpostelein met vinaigrette ernaast.