Florentijnse kip met pasta

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Van overbuurvrouw Mariken van 't Zonnehuis kreeg ik de tip voor Florentijnse kip. Ik kreeg een recept dat van smulweb.nl kwam maar zocht online ook nog even verder. Het resultaat is deze mix van verschillende Florentijnse kippen want er zijn vele versies in omloop. Als de kip maar goed is;)  En dat istie!

 

De kip komt van Putman en heeft een beter-leven-keurmerk. De tomatenblokjes en pasta kocht ik in bij De Nieuwe Band (biologische groothandel), de spinazie komt van de biodynamische boerderij, net als de knoflook en ui.

Ingredienten
  300 g Pasta
  2 st Tomatenblokjes, blik
  4 st Kipfilet
  800 g Spinazie
  2 st Ui
  4 st Knoflookteen
  Peterselie
  100 g Kaas, geraspt
  Olijfolie
  g Bloem
  st Peper en zout
  g Nootmuskaat
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de spinazie en laat hem uitlekken.
  • Snipper de uien en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit daarin de helft van de uien en 1 teentje knoflook. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Bak kipfilet blokjes in een grote pan met 2 eetlepels hete olie in 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan.
  • Verhit 1 nieuwe eetlepel olie in het braadvet. Voeg de knoflook en de rest van de uien toe en fruit ze zachtjes glazig.
  • Voeg 1/2 eetlepel bloem per persoon toe en bak - al roerend - kort mee. Roer er 1/2 blik tomatenblokjes p/p doorheen. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Was en hak de peterselie en roer hem aan het einde van de kooktijd door de tomatensaus. Breng het geheel op smaak met zout, peper en evt. een snufje suiker.
  • Verdeel de spinazie over een ingevette ovenschaal. Leg de stukjes kipfilet erop. Schenk de saus erover en bestrooi alles met de kaas. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak in 10 minuten af.
  • Kook ondertusen de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Serveer de pasta met de saus ernaast of erover.

Eet smakelijk!