Forel uit de oven met witte wijnsaus en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Aardappelen

Ik rijd maar weer eens naar Emst om verse forel te halen! Van het land komt ook veel heerlijks dus daar maak ik een heerlijke groente potpouri van. Alles in de oven, nieuwe aardappelen erbij en klaar is deze verrukkelijke maaltijd!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Alle groenten en de aardappelen van de Horsterhof, de forellen uit Emst. Vergeet niet een heerlijke fles biologische wijn erbij te bestellen! Of doe er maar twee want de helft gaat al in het gerecht zelf ;-) Hier vind je een mooie van Bloem: Clos de Belloc / Reserve blanc 2012

Ingredienten
  4 st Forel
  250 ml Slagroom
  4 st Paprika
  2 st Tomaten
  1 st Courgette
  800 g Nieuwe aardappelen
  2 st Rode ui
  1 st Knoflookteen
  1200 ml Witte wijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schrob de nieuwe aardappelen schoon en kook ze in ruim water met wat zout gaar.
  • Snijd de parika, courgette en tomaten in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Kruid de forellen aan de binnenkant en buitenkant met peper en zout en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  • Vul de buiken van de forel op met een deel van de gesneden groente en de helft van de gesnipperde ui en drappeer de rest van de groente rondom.
  • Leg een flinke klont boter op elke vis en schenk een flinke scheur witte wijn in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de afgedekte schaal in de oven en gaar de forellen en groente in 20 minuten in de oven op 180 graden heteluchtstand.
  • Witte wijnsaus:
  • Zet ± 200ml witte wijn met de fijngesneden ui en knoflook op en kook het in tot ongeveer de helft van de vloeistof over is. 
  • Voeg de room toe en kook het in tot sausdikte.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout en een klontje roomboter.
  • Serveer de forellen en groentemix op het bord en de aardappeltjes en saus ernaast.