Gelderse forel uit de oven met rijst en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijk 100% natuurlijke forel gekweekt door 't Smallert. De vissen worden op de ochtend van  afhalen pas gevangen en schoongemaakt en belanden dus kraakvers in de PUURland tas. Nu dus forel op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke aardse smaak!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De forel is van 't Smallert uit Emst, de biologische groenten, spinazie, citroen en knoflook via de Horsterhof, de rijst is biologisch en ingekocht via biologische groothandel De nieuwe Band.

Ingredienten
  4 st Forel
  600 g Spinazie
  2 st Ui, in ringen
  1 st Citroen
  300 g Rijst
  2 st Knoflookteen
  1 st Bouillonblokje
  Aluminiumfolie
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Kook de rijst volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
  • Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte de ringetjes ui en plakjes knoflook. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Besprenkel de forel met citroen.
  • Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
  • Was de spinazie heel goed en laat het uitlekken.
  • Smelt de boter in een pan met een deksel. Roer de spinazie erdoor en laat het iets slinken. Voeg nu 50ml bouillon per persoon toe. Laat het nu een minuut of 5-10 koken totdat de spinazie mooi gaar is geworden maar nog wel wat beet heeft. Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Serveer de ingepakte forel met de rijst en stoof ernaast. Open de pakketjes aan tafel. 

Eet smakelijk!