Geroosterde lentegroenten met gebakken kabeljauw

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 5 minuten • Categorie: Vlees
 
Ingredienten
  400 g Kabeljauw
  600 g Wortelen
  600 g Krielaardappeltje
  2 st Venkel
  2 st Sinaasappel
  4 Peterselie
  st Peper en zout
  Mosterd
  Olijfolie
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. 
  • Snijd het loof ruim van de knol. Halveer de venkelknol, halveer nogmaals en snijd in partjes.
  • Schil de wortel met een dunschiller of kaasschaaf, verwijder kop en kont en halveer 2 x in de lengte en eventueel in de breedte. 
  • Was en halveer de krieltjes (schil ze niet!). Was en snipperde peterselie.
  • Rasp de sinaasappel, schil het wit eraf, verdeel in partjes en snijd deze doormidden.
  • Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. 
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur. Leg hierin de kabeljauw en bak rustiger gaar in 10 minuten. Keer halverwege. 
  • Verdeel de groenten over 4 borden, leg de kabeljauw en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.

Eet smakelijk!