Geroosterde lentegroenten met gebakken pieterman

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Ik houd van ovenmaaltijden; tegen de tijd dat alles uit de oven komt heb ik de hele keuken al weer opgeruimd. Dit is ook nog eens een makkelijk maaltje want behalve wat snijwerk vergt het weinig moeite, de pieterman is zo gebakken. Wat rest is een lentefeestje voor de tong! 

 
Ingredienten
  4 st Pieterman
  600 g Wortelen
  600 g Krielaardappeltje
  2 st Venkel
  2 st Sinaasappel
  4 Peterselie
  st Peper en zout
  Mosterd
  Olijfolie
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. 
  • Snijd het loof ruim van de knol. Halveer de venkelknol, halveer nogmaals en snijd in partjes.
  • Schil de wortel met een dunschiller of kaasschaaf, verwijder kop en kont en halveer 2 x in de lengte en eventueel in de breedte. 
  • Was en halveer de krieltjes (schil ze niet!). Was en snipperde peterselie.
  • Rasp de sinaasappel, schil het wit eraf, verdeel in partjes en snijd deze doormidden.
  • Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. 
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg - zodra de boter gesmolten en het schuim bijna weggetrokken is - hierin de pieterman en bak eerst op de huid gedurende ± 5 minuten, de vis laat nu makkelijk los, zo niet, nog even doorbakken. Temper het vuur nog iets verder en bak af op de andere kant.
  • Verdeel de groenten over 4 borden, leg er de filets en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.

Eet smakelijk!