Gratin van aardappel en witte courgette

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Er zijn weer vollop cougettes te verkrijgen maar de ene is de andere niet. Op Kweekland hebben we een hele mooie, stevige en smaakvole courgette staan die ik special voor mijn klanten gereserverd heb. Makkelijke maaltijd met mooie, verse producten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

De aardappelen en uien zijn van de Horsterhof, de cougette en de tijm van Kweekland. De slagoom is biologisch en ingekocht via Natudis, de biologische extra belegen kaas heb ik al geraspt en is van Aurora.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  2 st Courgette
  200 ml Slagroom
  g Kaas, geraspt
  2 st Ui, in ringen
  4 st Takje(s) Tijm
  2 st Knoflookteen
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. 

Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen.

Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal. 

Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten. 

Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.