Andijviestampotje met hamburgers

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Aardappelen

Gezonde Hollandse voorjaars-stampot met een twist. Lekker, makkelijk en lokaal! 

 

Andijvie uit de koude kas of van het land van De Horsterhof, ook de bosui, aardappelen en paprika regelen via hun bioboerderij.  De hamburgers zijn van de varkens van De Goed Gevulde uit Halle.

Ingredienten
  1 st Andijvie
  800 g Aardappelen
  4 st Hamburger
  1 st Creme Fraiche 125ml
  1 st Lente-uitje
  1 st Rode puntpaprika
  Mosterd
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pluk de andijvie en was de bladeren goed. Laat goed uitlekken. Snij in dunne repen. Een hele krop is voldoende voor 4 personen. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de hamburgers in 7 min. bruin en gaar.

- Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche (30ml per persoon) met de mosterd (halve theelepel per persoon) door. Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.

- Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper. Schep de stamppot op de borden en leg er de hamburgers bij. Het bakvet van de hamburgers is een heerlijke smaakvolle jus.