Meiraapsalade met appel en notenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Meirapen zijn kleine witte knolletjes en aan de bovenkant zijn ze een beetje roze/paars. Meiraap kan je rauw eten, dus je kan er een heerlijke salade van maken! Meiraap is een bijzondere groente die rijk is koper en foliumzuur. Beiden voor het lichaam erg belangrijk en lang niet in alle groenten te vinden. Variatie in je voeding is belangrijk, zo zorg je ervoor dat je lichaam een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Lekker uitproberen dus, die vreemde groentes!

 

Meiraap, lente-uitjes en verse kruiden van biodynamische boerderij De Horsterhof. Yoghurt van IJsseloord. Appels van de Lingehof en notenbrood van Tom van Otterloo. De hazelnoten zijn ingekocht bij Odin.

Ingredienten
  1 st Yoghurt
  8 st Meiraap
  4 st Appels
  2 st Noten-Vijgenbrood
  4 st Kruidenmix
  1 st Citroen
  100 g Hazelnoten
  4 st Bosuitjes
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant
  • Snij de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes
  • Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes
  • Snij de appel in dunne plakjes
  • Meng appel en meiraap in een kom
  • Maak de dressing door 50ml yoghurt per persoon, citroensap, het fijngesneden verse kruidenbundeltje, peper en zout te mengen in een kom
  • Meng de dressing door de salade
  • Hak de noten grof en strooi over de salade
  • Snij de bosui in ringen en strooi over de salade
  • Nog wat vers gemalen peper er overheen en dan lekker eten!
  • Warm het notenbrood eventueel nog even op in de oven en serveer ernaast