Notige sperzieboontjes met zoete aardappelen

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

De drie neefjes uit Amsterdam eten normaal geen sperziebonen maar met deze notige dressing is het direct feest op de woonboot! Samen met de zoete aardappelen is het niet alleen een lekker maar ook nog eens een heel gezond recept. 'Koninklijk voedsel' wordt het wel genoemd want de zoete aardappel bevat de meeste voedingsstoffen van alle aardappelen. 

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Zoete aardappelen en sperziebonen van de Horsterhof. Hazelnoten van Nootkracht op de zaterdagmarkt. 

Ingredienten
  600 g Sperziebonen
  800 g Zoete aardappelen
  200 g Hazelnoten
  4 st Knoflookteen
  Peterselie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Was de aardappels en snijd ze in kleine partjes met schil. Zet ondertussen de oven op 220 graden C.

Leg de partjes in een anti-aanbak ovenschaal en besprenkel met olie en zout. Goed doorhusselen en dan in de oven schuiven. 20-25 minuten garen in de oven.

Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en even laten afkoelen. Hazelnoten samen met knoflook en peterselie in mengkom van keukenmachine of in vijzel fijnmalen. Terwijl machine draait olie er geleidelijk bij druppelen. Een scheutje azijn (Tip: Wijnazijn van De Hemel uit Nijmegen) erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Sperziebonen in 7-8 min. beetgaar koken en afgieten. 

Hazelnootdressing door warme sperziebonen scheppen en serveren met de aardappelen.