Ovenrisotto met prei en warmgerookte zalmforel met kruiden

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Goede risotto behoeft geen krans, tenzij het van een fles goede witte wijn is. Deze risotto blinkt uit in eenvoud en fantastische ingrediënten. Wat heeft een mens nog meer nodig?! Let op: moet wel enige tijd in de oven.

 

Gerookte regionale zalmforel van kwekerij 't Smallert uit Emst; een eerlijke vis op ambachtelijke wijze gerookt op Veluws eikenhout. Prei, ui en veldsla van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Rijst, crème fraiche en walnoten ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band en afkomstig uit Europa.

Ingredienten
  300 g Risotto rijst
  2 st Prei
  400 g Warmgerookte zalmforel met Veluwse kruiden
  2 st Ui
  200 ml Creme fraiche
  100 g Walnoten
  200 g Veldsla
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui.
  • Verhit in een hapjespan een flinke scheut olijfolie en fruit de uitjes langzaam tot ze licht kleuren.
  • Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het de ui en bak 5 min. op laag vuur.
  • Schep de risottorijst (± 75 gram p/p) erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk er 200 ml hete bouillon per 75 gram rijst over. Zet het geheel in de oven en bak de risotto ca. 35 minuten.
  • Snijd de gerookte zalmforel in snippers/stukjes. Verkruimel de walnoten.
  • Neem de schaal uit de oven en roer de zalmforel, walnoten en de crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de veldsla en verwijder de worteltjes en serveer (eventueel met een dressing) ernaast.

Bon appétit!