Ratatouille met pompoen en bietjes uit de oven
Het land is bijna leeg, de kelders vol: van al die bewaarde knollen en groenten kunnen we nog een lekkere vegetarische overschotel maken!
Rode bietjes, pastinaak, ui en knoflook van De Horsterhof, pompoen van de Groentemeiden uit Hemmen, biologische walnoten zijn ingekocht en geitenkaas haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
4 st | Rode bietjes | |
2 st | Pastinaak | |
1 st | Pompoen | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
200 g | Geitenkaas | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bietjes ± 20 minuten. Spoel ze af met koud water, snijd kop en kont eraf, ontvel ze en snijd in blokjes.
- Was de pompoen goed af, snijd in parten van ± 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken
- Schil de pastinaak en snijd in hapklare stukken.
- Schil de ui en snijd in kwarten of achten. Snijd kop en kont van de knoflooktenen, plet ze met de zijkant van je mes en haal het resterende velletje eraf.
- Kieper alle groenten in een flinke ovenschaal, doe er zout en peper naar smaak bij en een flinke scheut olijfolie. Hussel goed. Stop de uistukken en hele knoflook ertussen en besprenkel nogmaals met olijfolie.
- Zet (zonder af te dekken) 20 minuten in de oven. Haal de schaal er na 20 minuten uit en verdeel de gebrokkelde geitenkaas en walnoten erover. Zet nog 10 miuten terug.
- Serveren maar! (Lekker met een stukje stokbrood).
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht