Palmkoollasagne met paddenstoelen en cashewsaus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Pasta

Een recept vrij naar www.dehippevegetarier.nl. En hip is het, een traditioneel recept in een nieuw jasje! De vergeten groente palmkool wordt gecombineerd met prachtige paddo's en in plaats van bechamelsaus wordt het een notensaus opgefleurd met de smaak van verse rozemarijn. Oh, en zelfs veganisten mogen dit eten ;-)

 
Ingredienten
  1 st Lasagnebladen (pak)
  400 g Palmkool
  200 g Oesterzwam
  200 g Kastanjechampignons
  2 st Ui
  1 st Citroen
  2 takjes Rozemarijn van Kweekland
  100 g Cashewnoten
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  g Zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.

De saus:

  • Doe de rauwe cashews in de keukenmachine en maal fijn.
  • Hak de knoflook fijn en voeg samen met het citroensap, de olijfolie en de rozemarijn toe aan het cashewmengsel.
  • Maal opnieuw en voeg stukje bij beetje lauw water toe tot er een gladde bechamelachtige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  • Snij vervolgens de palmkool fijn (verwijder de dikke nerven) 
  • Pel en hak de ui.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat de ui fruiten tot hij zacht begint te worden. Voeg de paddenstoelen toe tot ze beginnen te slinken. Voeg als laatste de palmkool toe tot deze ook slinkt en zacht wordt en haal de pan van het vuur.

De lasagne:

  • Spreid 1/4 van de cashewsaus uit over de bodem van een ovenschaal en dek af met lasagneplakken. Bedek de plakken met de helft van de groente-paddestoelensaus en daarop nog eens 1/4 van de cashewsaus. Bedek weer met lasagneplakken, daarop de rest van de groenten, 1/4 van de cashewsaus en als laatste weer lasagneplakken met daar bovenop de overige cashewsaus. Een laag meer of minder kan ook natuurlijk, als je maar eindigt met de cashewsaus.
  • Bedek de ovenschaal met een deksel of met folie en bak in 25 minuten gaar. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de schaal om hem te laten bruinen.

Eet smakelijk!