Pasta met een ratatouille van seizoensgroenten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Pasta

Deze pasta volgepakt met groenten geeft je het mooiste van dit seizoen in één ovenschotel. Het bereiden is niet veel werk maar je moet er wel even geduld voor hebben.  Tip: dit gerecht is eenvoudig vegetarisch te maken door het gehakt er uit te laten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Courgette, aubergine, tomaten uit de koude kas en knoflook en verse ui van het land van de Horsterhof. Gehakt van Putman uit de Steenstraat en salie van Kweekland.

Ingredienten
  300 g Rundergehakt
  1 st Courgette
  1 st Aubergine
  8 st Tomaten
  2 st Rode ui
  300 g Penne pasta
  2 st Takjes salie
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was de groenten. Snijd de aubergine, de courgette in blokjes en de tomaten in kwarten (verwijder de harde steelaanzet van de tomaten).

Snijd de ui in ringen. Snipper de knoflook. Rits de salieblaadjes van de takken en snijd grof.

Bak het gehakt rul in een koekepan met een klein beetje olie of boter en peper & zout.

Hussel in een ovenschaal de gesneden groenten (behalve de tomaten!), het gehakt, de knoflook, de ui en de salie samen met de pasta. Druppel er olie over en zet het in de oven gedurende 20 minuten. Voeg de tomaten toe en zet de schaal vervolgens nog 10 minuten in de oven.