Pasta carbonara met gerookte makreel en courgette
Een variant op dfe klassieke pasta carbonara van Jamie Oliver; gerookte makreel in plaats van spekjes en courgette voor de broodnodieg groenten. Een allemansvriend die ook nog eens zo op tafel staat.
Courgette, eieren en ui via De Horsterhof, biodynamische boerderij te Duiven. Bio penne pasta en slagroom via de ODIN, makreel van de visbroertjes uit de Steenstraat en parmezaans kaas van 't Zuivelhoekje, ook uit de Steenstraat.
300 g | Penne pasta | |
2 st | Gerookte makreel | |
2 st | Ui | |
2 st | Courgette | |
100 ml | Slagroom | |
100 g | Parmezaanse kaas | |
4 st | Eieren | |
takjes | Rozemarijn van Kweekland |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten diagonaal in 1 cm dikke plakjes. Je wilt ze ongeveer zo groot als je pasta.
- Snipper de ui(en).
- Zorg dat je makreel goed is schoongemaakt en alle graatjes eruit zijn. (Tip: snijd het vel in over de rug van de vis en stroop af). Snijd het visvlees in 1cm dikke plakjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan kokend water.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en courgette op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Roer het regelmatig om. Doe daarna de rozemarijn en makreel erbij en bak het 5 minuten mee, terwijl je het af en toe omschept.
- Mix nu de eieren met de room en parmazaan in een kommetje.
- Giet de pasta af of doe in inhoud in een vergiet. Doe de uitgelekte pasta in een grote kom of terug in (één van de pan(nen) en meng met het makreelmengsel.
- Zetr iedereen aan tafel!
- Nu komt het er op aan: giet het eimengsel erbij, roer alles snel en goed door elkaar, tot je een fluweelzachte smeuïge saus hebt. Lekker wat zwarte peper erover, eventueel beetje citroensap en nog wat extra Parmezaan.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht