Pasta met verse forel en romige prei-saus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijke 100% natuurlijke forel gekweekt met tijd en liefde door 't Smallert. Voor jou vers gevangen, gerookt en verpakt!

 

Prei, ui en knoflook van de Horsterhof uit Duiven. Walnoten via De Nieuwe Band en die overheerlijke forel is van vader en zoon van 't Smallert in Emst op de Veluwe.

Ingredienten
  300 g Penne pasta
  4 st Prei
  1 st Ui
  1 st Knoflookteen
  2 st Forelfilet gerookt
  80 g Walnoten
  8 st Eetlepels creme fraiche
  Mosterd
  Witte wijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Maak de prei schoon en snij in plakjes van 1 á 2 cm. Kook ze een minuut of drie en giet ze af en laat ze uitlekken. 
  • Snipper de ui.
  • Zet een pan met ruim water en een goede hand zout op en breng aan de kook.
  • Bak ondertussen de walnoten even kort aan in een 'droge' koekepan (zonder olie of boter) en leg ze apart. Let op! Ze branden snel aan dus blijven schudden met de pan.
  • Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekepan en bak de preistukjes rondom zachtjes aan en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze apart.
  • Bak, nog steeds in dezelfde koekepan, de gesnipperde ui heel zachtjes in 5-10 minuten glazig in een nieuw scheutje olie, blijf omroeren. Pers aan het einde van de baktijd de teen knoflook er boven uit en bak ook even zacht mee.
  • Kook ondertussen de pasta in de pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing 'al dente' (niet te hard, niet te zacht, proef elke minuut vanaf een minuut of 7).
  • Snijd/trek de forelfilet in stukken.
  • Voeg wat creme fraiche toe aan de uitjes, een lepel mosterd en een scheut witte wijn. Roer om. Voeg de prei en forelstukken toe en hussel. Is de saus nog te dik naar je smaak, voeg dan wat water toe. Laat dit geheel kort pruttelen.
  • Zet iedereen aan tafel (de gasten wachten op de pasta en niet andersom!). Giet de pasta af zodra hij klaar is en verdeel hem over de borden, lepel een mooie kwak saus in het midden en bestrooi met walnoten. Of serveer het geheel in een opgewarmde schaal, de saus in het midden en de walnoten eroverheen.

Serveer direct.