Romige pasta met snijbiet en spekjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Snijbiet is een gezonde èn zeer smaakvolle groente die weer volop in de belangstelling staat. Hij is ook nog eens makkelijk te kweken maar moet wel supervers gegeten worden. In dit recept combineer je de aardse smaak van snijbiet met het zachte van de slagroom en het zoutje van de spekjes (kan ook zonder!). De room voeg je aan het einde toe en levert direct  een lekkere saus voor over de pasta. Door de kleuren van de snijbiet ziet het er ook nog eens prachtig uit. Met dank aan www.snijbiet.nl.

 

Snijbiet van de Horsterhof (Duiven) en/of Kweekland (Arnhem). Ui en knoflook van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische slagroom en pasta ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en oude kaas van O.D.I. de Dageraad uit Ven- Zelderheide. Rozemarijn plukken we voor u op Kweekland en de spekjes zijn van slagerij Putman.

Ingredienten
  200 g Spekjes, gerookt
  300 g Pasta
  600 g Snijbiet
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  ml Slagroom
  g Kaas, geraspt
  2 takjes Rozemarijn van Kweekland
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Zet een pan water met een handje zout op voor de pasta. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart. Snipper de ui. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en snipper ze heel fijn.
  • Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot het glazig is. Voeg nu de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de spekjes toe en bak ± 5 minuten door.
  • Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Voeg meteen ook de fijngesneden roosmarijn naar smaak toe.
  • Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed en schep het op de borden. Geraspte kaas over en … eet smakelijk!