Romige penne met kip, paddenstoelen en sla
Een pasta met paddenstoelen past natuurlijk perfect bij deze tijd van het jaar. Dus we grijpen onze kans en maken er een heerlijk, romig gerecht van dat vast en zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen. (Zeker als je ze mee laat helpen met het snijden van de paddenstoelen en het roeren in de saus!)
De paddenstoelen komen van Middelwaard uit Loo, de pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. Voor de kip (van Putman) en de kaas (via het Zuivelhoekje) ga ik op mijn transportfiets naar de Steenstraat in Arnhem.
300 g | Kipfilet | |
200 g | Champignons | |
200 g | Oesterzwam | |
300 g | Penne pasta | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
250 ml | Slagroom | |
1 st | Bouillonblokje | |
100 g | Parmezaanse kaas | |
1 st | Krop sla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper de ui. Snijd de kip in stukjes.
- Was de winterpostelein en droog zo goed mogelijk.
- Verhit de olijfolie en bak de ui langzaam gaar in 5 minuten, voeg de kip toe en bak deze in 10 à 15 minuten lichtbruin. Af en toe de ingrediënten omscheppen.
- Snij ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de kip en bak nog 5 minuten.
- Giet de room er bij, voeg een verkruimeld bouillonblokje en 2 teentjes knoflook uit de pers toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat de roomsaus wat indikken.
- Serveer de pasta met de kip & paddenstoelensaus en serveer de geraspte kaas en de sla apart.
Klaar !
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht