Penne met paddenstoelen & kip

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Een pasta met paddenstoelen past natuurlijk perfect bij deze tijd van het jaar. Dus we grijpen onze kans en maken er een heerlijk, romig gerecht van dat vast en zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen. (Zeker als je ze mee laat helpen met het snijden van de paddenstoelen en het roeren in de saus!)

 

De paddenstoelen komen van Middelwaard uit Loo, de pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. Voor de kip (van Putman) en de kaas (via het Zuivelhoekje) ga ik op mijn transportfiets naar de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  300 g Kipfilet
  200 g Champignons
  200 g Oesterzwam
  300 g Penne pasta
  2 st Knoflookteen
  2 st Ui
  250 ml Slagroom
  1 st Bouillonblokje
  100 g Parmezaanse kaas
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui. Snijd de kip in stukjes.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui langzaam gaar in 5 minuten, voeg de kip toe en bak deze in 10 à 15 minuten lichtbruin. Af en toe de ingrediënten omscheppen.
  • Snij ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de kip en bak nog 5 minuten. 
  • Giet de room er bij, voeg een verkruimeld bouillonblokje en 2 teentjes knoflook uit de pers toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat de roomsaus wat indikken.
  • Serveer de pasta met de kip & paddenstoelensaus en serveer de geraspte kaas apart. 

Klaar !