Pompoen uit de oven met parelrogge en paddestoelen roomsaus
Heerlijk herfstig met pompoen en paddestoelen. De parelrogge is een heerlijk alternatief voor rijst. De schil wordt zacht in de oven en kan mee gegeten worden, easy en lekker!
De groenten en kruiden komen van De Horsterhof uit Duiven. De parelrogge komt van Landgoed Velhorst in Lochem.
500 g | Gemengde paddestoelen | |
1000 g | Pompoen | |
200 g | Parelrogge | |
2 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Peterselie | |
8 | Bieslook | |
2 st | Creme Fraiche 125ml | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 200gr. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden er uit. Snijd de pompoen vervolgens in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de pompoen in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en de tijmblaadjes en meng alles door elkaar. Rooster de pompoen ca 25 min in de oven totdat deze zacht is.
Kook ondertussen in ruim kokend water de parelrogge in 20-25 minuten gaar en giet af.
Hak de peterselie en de bieslook fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddestoelen.
Bak 10 minuten voordat de pompoen klaar is de paddenstoelen en de knoflook in een hete pan met olijfolie gaar. Bestrooi met peper en zout. Roer de creme friache door de paddenstoelen en warm kort mee. Bestrooi op het einde met de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer de pompoen met de parelrogge en de paddenstoelensaus.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht