Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Een smaakvol en eenvoudig te bereiden recept met mooie groenten uit de kelder en een bijzonder, paars, aardappeltje van het oude ras Bleu de la Manche. Het is wat snijwerk, maar daarna doet de oven het werk en je kunt het heel goed vantevoeren voorbereiden. 

 

Pompoen en bijzondere aardappeltjes (Bleu de la Manche) van de De Nieuwe Ronde uit Wageningen. Pastinaak, winterpeen, knoflook en uien van De Horsterhof in Duiven, kastanjechampignons van De Middelwaard uit Loo en de tijm is van Kweekland. 

Ingredienten
  2 st Knoflookteen
  600 g Paarse aardappel
  1 st Pompoen
  300 g Pastinaak
  300 g Winterpeen
  2 st Rode ui
  100 g Kastanjechampignons
  2 st Takje(s) Tijm
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schrob de 'Bleu de la Manche' aardappelen schoon en kook ze gedurende 10-15 minuten. Ze moeten nog hard zijn maar de buitenkant mag net wat zachter worden. Even prikken met een vork dus.
  • Giet ze af en koel ze met koud water. Snijd ze in kwarten of 8-sten.
  • Snijd de pompoen door midden, verwijder zaden en zaadlijsten (die zache draden) en snijd in stukken van 3 x 3 cm. Pel de uien en snijdt in vieren. Borstel de kastanjechampignons en snijd ze eventueel in tweeën. Schil de wortel en pastinaak en snijdt in repen van 1/2 cm dikte.
  • Verdeel de groenten en de aardappelen over een ovenschaal.
  • Snijd kop en kont van de knoflook en kneus met de platte kant ven een keukenmes, verwijder het velletje en verdeel tussen de groente.
  • Besprenkel de groente royaal met olijfolie en breng op smaak met de verse tijm, peper en zout.
  • Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar in de oven, hussel tussetijds een keer om.
  • Serveer van de ovenplaat aan tafel.

Eet smakelijk!