Quinoa met paksoi, walnoten en shii-take

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Quinoa is een graansoort die van origine voorkomt in Zuid-Amerika en daar één van de belangrijkste voedingsgewassen is. Het is een voedzame en makkelijk te bereiden graansoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei groenten, noten en paddestoelen. Voor dit wokgerecht is quinoa de basis, gecombineerd met lekkere de eerste verse paksoi en frisse lente-uitjes uit de koude kas, kastanjechampignons en walnoten.

 

Paksoi, bosui, ui en knoflook van de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische walnoten en quinoa ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de shiitake paddestoelen uit middelwaard.

 

Ingredienten
  300 g Quinoa
  2 st Paksoy
  200 g Shiitake paddestoelen
  4 st Bosuitjes
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  80 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de paksoi in stukjes van ± 1 cm. Gebruik met name het witte deel van de steel en snijd eventueel een stuk van het groen mee.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
  • Voeg de stukjes paksoi, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
  • Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
  • Schep de quinoa en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.

Eet smakelijk!