Vega-stamp met winterpostelein, walnoten, gedroogde tomaten en kastanjechampignons
Winterpostelein; het lokale alternatief voor bladgroente in de wintermaanden. Supergezond (o.a. door omega 3) en heerlijk als 'gewone' salade maar je kunt de groente ook rauw verwerken in een stamppot en dat is wat ik hier doe. Een mooie vegetarische variant waarbij de zongedroogde tomaatjes en champignons' zorgen voor de 'kick'. Je mist het vlees niet!
Winterpostelein uit de koude kas van De Horsterhof, uien uit hun kelder, kastanjechampignons van 'De Middelwaard' uit Loo en de gedroogde tomaten via bio-groothandel Odin. De aardappelen zijn uit de klei van 't Gelders Eiland.
200 g | Winterpostelein | |
300 g | Champignons | |
100 g | Walnoten | |
12 g | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Ui | |
1200 g | Aardappelen | |
100 ml | Creme fraiche | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Winterpostelein wassen en droog slaan.
- Uitje snipperen.
- Champignons in plakjes of stukken snijden.
- Walnoten licht roosteren in een droge koekenpan (kijk uit dat ze niet aanbranden) en apart zetten.
- Gedroogde tomaten in kleine stukjes (ter grote van een spekje) snijden.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan, heet laten worden en uitje fruiten tot hij licht kleurt. Champignons toevoegen en ± 5 minuten bakken met een beetje peper en zout.
- Crème fraîche en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Daarna winterpostelein en walnoten er voorzichtig door scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht