Regionale bio-empanada's met bietensalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Heerlijke biologische, vegetarische empanada uit de keuken van mijn collega's van Dynamic Foodshowroom. Bladerdeeg met een licht-pittige vulling van wortel en seizoensgroenten. Regionaal, uiteraard. Gecombineerd met een frisse bietensalade met ingredienten van de Horsterhof. Super simpel.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Empanada's gemaakt met regionale ingrediënten door Dynamic Foodshowroom, bietjes en uitje van de Horsterhof, appeltjes van 't Gelders Eiland

Ingredienten
  8 st Empanada
  4 st Rode bietjes
  2 st Ui
  4 st Appels
  80 g Walnoten
  Honing
  Balsamico azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Was de ongeschilde bietjes en doe ze in een pan. Bedek met water en kook gedurende 30-40 minuten tot je er gemakkelijk in kan prikken.

Hak de walnoten en rooster ze kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Snipper het uitje. 

Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en het uitje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de gekookte bieten in koud water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.

Schil de appels en snijd ze in reepjes. Meng alles door elkaar en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen versmelten.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de empanada's gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.