Rijke vegetarische lasagne met buffelmozzarella

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Pasta

Deze fantastische vegetarische lasagne haal ik van de site lasagnerecepten.nl. Het orginele recept is van Ree Drummond van ThePioneerWoman.com. Deze groentelasagne zit stampvol lekkere groentes zoals uien, champignons en spinazie, afgemaakt met ricotta en mozzarella. Vega-top!

 

Groenten en eieren via de biodynamische boerderij de Horsterhof in Duiven. Champignons van De Middelwaard uit Loo. Kaas via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat. Lasagnebladen en tomatenblokjes ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  800 g Spinazie
  1 st Lasagnebladen
  2 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  200 g Champignons
  200 g Ricotta
  100 g Kaas, geraspt
  2 st Eieren
  g Buffel Mozzarella
  1 st Rode peper
  2 st Ui
  Peterselie
  4 st Knoflookteen
  Zout, peper
  Olijfolie
  Witte wijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, de knoflook en (een stukje van) de chilipeper.
  • Was de spinazie, verwijder eventueel de steelaanzet en snijd grof.
  • Snipper de peterselie.
  • Snijd de champignons en mozzarella in dunne schijfjes.

Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in een grote koeken- of hapjes of wokpan en voeg na een minuut 5 de champignons toe, bak 2 minuten mee. Doe de spinazie in de pan samen met een glas wijn of water en de chilipeper naar smaak. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer alles goed door en laat dit 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer als laatste de peterselie door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.

Meng in een aparte kom de 50 g ricotta p/p, de eieren en de helft van de geraspte kaas samen met peper en zout goed door elkaar.

Smeer een ovenschaal in met boter. Begin met een laag tomaten-groentensaus en leg hier een laag lasagnebladen op. Vervolgens smeer je een derde van het ricotta mengsel op de pasta en daarop leg je 1/3 van de schijfjes mozzarella. En over deze laag giet je weer een laagje tomatensaus. Herhaal dit 1 of 2 maal zodat je een lekker dikke lasagne krijgt, eindig met de tomatensaus en strooi daar de overgebleven kaas overheen.

Dek de lasagneschotel af met een laagje alluminiumfolie en plaats hem in de oven. Haal na 20 minuten het folie van de schaal af, zodat de bovenste kaaslaag nog 5 of 10 minuten goudbruin kan kleuren.

Haal de lasagne uit de oven en laat hem op het aanrecht nog even 10 minuutjes rusten zodat ie lekker stevig wordt.

Eet smakelijk!