Risotto met rucola en kabeljauwfilet

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Risotto is altijd al een favoriet van me en nu we met de komst van Visbroertjes naar de Steenstraat ook makkelijk vis kunnen bestellen komt een risotto met vis in beeld. Fantastische combinatie natuurlijk! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten waaronder dus die lekkere kabeljauw van de Visbroertjes. Enjoy!

 

Verse kabeljauw van De Zilte Zeemeermin op de Steenstraat. Rucola uit de koude kas van de Horsterhof, rode ui en knoflook uit hun voorraad van vorig jaar. Pecciorino koop ik in bij 't Zuivelhoekje en de komkommer komt van wat verder weg via de groothandel.

Ingredienten
  300 g Risotto rijst
  100 g Rucola
  400 g Kabeljauw
  4 st Rode ui
  2 st Bouillonblokje
  80 g Peccorino
  2 st Knoflookteen
  2 st Komkommer
  g Roomboter
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Risotto:

  • Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
  • Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
  • Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
  • Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.

Grill ondertussen de vis:

  • Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en smelt ook 25 gram boter. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook.
  • Meng ondertussen een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de pecorino door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
  • Serveer de risotto, plaats de kabeljauw erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
  • Serveer de komkommer in plakjes ernaast.