Speklapjes met bieten-rucola salade en aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Een oerhollands recept uit grootmoeders keuken: aardappels, vlees, groente. De (bos)bietjes zijn uiteraard van dit seizoen en heerlijk vers. Je kunt de kooktijd ook flink verkorten, zelfs rauw zijn ze heerlijk!

 

Bietjes en rucola van de Horsterhof, het spek komt van Putman uit de Steenstraat, zijn varkens betrekt hij van een boerderij uit Wehl. De aardappelen zijn biologisch en ingekocht via de Horsterhof.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  4 st Rode bietjes
  200 g Rucola
  4 st Speklapjes
  1 st Ui, gesnipperd
  Zout, peper
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes ± 30 minuten in ruim water. Giet ze af en koel ze licht met koud water. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1cm,
  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten in een pan met water en zout gaar.
  • Was de rucola en slinger hem droog. Snipper de ui.
  • Bak de speklapjes in ongeveer 10 minuten (5 minuten per kant) gaar. Leg de speklapjes apart onder een stukje aluminiumfolie en laat de pan met jus op het vuur staan. Voeg een flinke scheut water toe en schraap de bakresten los om zo een mooie jus te maken.
  • Meng de rucola, bietjes en ui met wat (walnoot-olie) olie en een scheutje azijn in een kom.
  • Serveer de aardappelen met jus, speklapjes en bieten-rucola salade naast elkaar.