Spinazie-lasagne

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Pasta

Bij PUURland zijn we niet zo van de verpakkingen; maar om in dit seizoen toch lekkere afwisselende recepten te kunnen bieden moeten we soms pragmatisch zijn. Bij deze dus een lasagne met biologische tomaten uit blik en lasagnebladen uit een verpakking. De spinazie is wèl vers van de grond. Makkelijk, lekker en eenvoudig! 

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Lasganebladen en tomatenblokjes van biologische groothandel De Nieuwe Band. Spinazie via regionale groothandel Distreco, knoflook van De Horsterhof, kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide. Zo komt dit Italiaanse gerecht gewoon uit Gelderland en omstreken.

Ingredienten
  1 st Lasagnebladen (pak)
  2 st Biologische tomatenblokjes (blik)
  600 g Spinazie
  4 st Knoflookteen
  300 g Kaas, geraspt
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Voeg telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel 4 eetlepels tomatenblokjes over de ovenschaal. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er wat spinazie over en schep er weer 4 eetlepels tomatenblokjes op. Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten en kaas.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.