Stamppotje van rode biet en veldsla
Dit is dus gewoon hartstikke lekker! Zo'n mooi vegetarisch gerecht waarin alle pure smaken goed tot hun recht komen en je het vlees niet mist (mocht je daar soms last van hebben ;-)). De bereidingstijd is wat langer omdat de bietjes drie kwartier moeten koken, daar hoef je echter niet de hele tijd bij te staan hoor.
Aardappelen van Landgoed Huys Sevenaer in .... Veldsla, ui en bietjes van biologische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Geitenkaas en hazelnoten via 't Zuivelhoekje in de Steenstraat.
800 g | Aardappelen | |
600 g | Rode bietjes | |
2 st | Rode ui | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
200 g | Veldsla | |
100 g | Hazelnoten | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in hun schil (alleen kop en kont eraf) gedurende ± 40 minuten(!). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat ze wat afkoelen in koud water. Nu haal je het velletje er zo vanaf (tip: doe dat onder water, dan worden je handen niet zo rood). Snijdt in blokjes van ± 1 cm.
- Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snipper ondertusen de ui en fruit in een koekenpan in een beetje olie. Rits de tijm van de takjes voeg toe en laat zachtjes meebakken tot de ui zacht is.
- Was veldsla en ontdoe ze van de worteltjes.
- Stamp de aardappelen fijn met een flinke klont boter en voeg extra kookvocht of melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten erover of ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht