Tomatenrisotto uit de oven

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Als je de tomaten van de Horsterhof al een keer hebt geproefd dan weet je wat ik bedoel met 'zo horen tomaten te smaken!'. Gerijpt aan de plant zijn ze zoet en vol van smaak. Smullen! In dit vegatarische recept komen deze heerlijke tomaten volledig tot hun recht.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Tomaten, ui en erwten van de Horsterhof en de biologische kaas is van Aurora.

Ingredienten
  2 st Ui, in ringen
  300 g Risotto rijst
  12 st Tomaten
  400 g Doperwten
  1 st Bouillonblokje
  100 g Kaas, geraspt
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Water koken, bouillionblokje toevoegen en goed roeren. 

In hapjespan de gesnipperde ui in 2 eetlepels olie fruiten. Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glazig zijn.

Groentebouillon in gedeelten erbij schenken en risotto in ca. 20 min. onderwijl scheutjes bouillon toevoegend, zachtjes gaarkoken, zonder deksel op pan.

Intussen tomaten in parten snijden en op ingevette bakplaat leggen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.

Kaas over tomaten verdelen en tomaten ca. 15-20 min. in oven roosteren, tot kaas goudbruin is.

Laatste 5 minuten erwten door risotto roeren.

Serveer de risotto met de geroosterde tomaten.