Traybake met venkel en bbq worst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Aardappelen

Venkel is ‘love it or hate it’ door de anijs (drop) smaak, ik zit duidelijk in de ‘love it’ hoek en bovendien in het seizoen. Door de groenten te roosteren in de oven komt de zoetheid goed naar boven en samen met de worst een super lekkere combi!

 

Huisgemaakte bbq-worst van Dykhoeve, verse biologische groenten van de Horsterhof.

Ingredienten
  1 st Kruidenmix
  4 st BBQ worst
  600 g Aardappelen
  1 st Appels
  2 st Venkel
  1 st Sinaasappel
  100 g Spinazie
  4 takjes Rozemarijn
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkel­ groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Was de aardappelen en snijd in parten. Boen de appel schoon, snijd ’m ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
  • Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, kruiden, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.
  • Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie en het sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.
  • Tip: Lekker met hummus!