Traybake met venkel en bbq worst
Venkel is ‘love it or hate it’ door de anijs (drop) smaak, ik zit duidelijk in de ‘love it’ hoek en bovendien in het seizoen. Door de groenten te roosteren in de oven komt de zoetheid goed naar boven en samen met de worst een super lekkere combi!
Huisgemaakte bbq-worst van Dykhoeve, verse biologische groenten van de Horsterhof.
1 st | Kruidenmix | |
4 st | BBQ worst | |
600 g | Aardappelen | |
1 st | Appels | |
2 st | Venkel | |
1 st | Sinaasappel | |
100 g | Spinazie | |
4 takjes | Rozemarijn | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkel groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Was de aardappelen en snijd in parten. Boen de appel schoon, snijd ’m ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
- Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, kruiden, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.
- Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie en het sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.
- Tip: Lekker met hummus!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht