Verse kabeljauw op een bedje van pappardelle

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Wat een mooie zomerse combi! Papperdelle is die lekker lintpasta die Italianen graag gebruiken als bij een moot vlees of vis. Hier combineer ik hem met een mooie moot kabeljauw, gekocht bij de Visbroertjes in de Steenstraat, en heerlijke verse spinazie en snijbonen.

 

Kabeljauwmoot van de Visbroertjes uit de Steenstraat, kraakverse spinazie en tuinbonen van de Horsterhof. Slagroom, pompoenpitten en citroen via de ODIN.

Ingredienten
  600 g Kabeljauw
  300 g Papperdelle
  80 g Pompoenpitten
  400 g Spinazie
  200 ml Slagroom
  300 g Snijbonen
  1 st Citroen
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het vocht.
  • Was de spinazie, verwijder de wortelaanzet en scheur evt wat kleiner.
  • Was de snijbonen en snijd in stukjes van ± 2 cm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  • Bestrooi de kabeljauw rondom met zout en een beetje peper. Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  • Neem de vis uit de pan en houd afgedekt met een deksel of aluminiumfolie warm. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken op zacht vuur.
  • Voeg 50ml de kookzuive p/pl, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook ondertussen de snijbonen samen met de pasta in ± 7 min. beetgaar. Giet de snijbonen en pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden, leg de vis erop en bestrooi met de pompoenpitten.

Eet smakelijk!