Verse kapucijners met mosterd-roomsaus en merquez worstjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Recept van Mergenmetz, een prachtige stads- en productietuin in Doorwerth. Daar weten ze nog wat verse kapucijners zijn, net als op de Horsterhof en Kweekland. Vers, zoals ik ze lever zijn kapucijners nauwelijks meer te krijgen...maar oh zo lekker!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Kapucijners handgeplukt op de Horsterhof, net als de ui. De worstjes zijn lekker pittig en van Putman. De rijst koop ik in via De Nieuwe Band en is biologisch.

Ingredienten
  1200 g Kapucijners
  4 st Merquez worstjes
  100 ml Slagroom
  300 g Rijst
  1 st Ui, gesnipperd
  Olijfolie
  Mosterd
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of gooi ze op de BBQ.
  • Dop en was de kapucijners.
  • Kook de kapucijners in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
  • Pel en snipper intussen de ui. Fruit vervolgens in een pannetje met de olie tot ze glazig zijn. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
  • Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met de merquez-worstjes en rijst.