Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus
Een recept van Loethe Olthuis uit de Volkskrant. Een mooie, lichte maaltijd met vis en rijst. Hij is helemaal van het seizoen, dus onze goedkeuring heeft dit mooie maaltje. Het is even werk maar zowel qua smaak als presentatie meer dan de moeite waard! Smullen!
Vis via de Visbroertjes in de Steenstraat, savooijekool, winterpeen en lenteuitjes van De Horsterhof uit Duiven en de overige ingredienten ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
2 st | Sjalotten | |
300 st | Rijst | |
400 g | Kabeljauw | |
2 st | Savooiekool | |
40 g | Sesamzaadjes | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
800 g | Winterpeen | |
st | Peper en zout | |
ml | Azijn | |
st | Sojasaus |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng een flinke pan met wat zout aan de kook voor de rijst. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-/onderwarmte).
- Snipper een half sjalotje per persoon. Snijd de visfilet in kleine stukjes.
- Verwijder de 2-3 stugste, buitenste bladeren van de kool, snijd voorzichtig de volgende bladeren aan de onderkant los, je hebt er ± 2 p/p nodig.
- Blancheer de bladeren in gedeelten 2 à 2½ min. in het kokende water, laat ze uitlekken en iets afkoelen in een vergiet. Snijd vervolgens met een mesje de harde nerven onderaan de koolbladeren wigvormig weg. Spreid de bladeren uit op een schone theedoek.
- Meng de vis-blokjes met de sjalot, de helft van het sesamzaad en 2 eetlepels sojasaus in een bakje of diep bord.
- Breng in een steelpan 100g tomaatblokjes en 25 ml water per persoon (!), wat sojasaus en evt. een scheut sesamolie en/of gembersaus en een lepel azijn aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Proef. Breng zonodig op smaak met wat van bevengenoemde ingrediënten, zout en tabasco.
- Vul de koolbladeren: schep steeds een flinke eetlepel van het vismengsel op een koolblad en vouw de zijkanten al rollend naar binnen. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers; leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal waar ze precies in passen. Schenk de tomatensaus over de rolletjes en zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven. Schep tussentijds nog een keer saus over de rolletjes.
- Kook de rijst.
- Schil en rasp de winterpeen en maak evt. aan met een dressing van mosterd, yoghurt en een beetje peper en zout.
- Haal de rolletjes uit de oven en bestrooi met het overgebleven sesamzaad. Serveer met de rijst en wortelsalade.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht