Venezolaanse Arepas met kip

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Al eens gehoord van arepa’s? Deze veelzijdige maïsbroodjes worden in Venezuela de hele dag door gegeten. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook supermakkelijk te maken. Ándale arriba! In Venezolaanse huishoudens is de arepa een echte staple classic. Op straat trouwens ook, waar de broodjes worden verkocht als snack of als onderdeel van de maaltijd. Denk aan de smaak en textuur van een tortilla en het formaat en de vorm van een wat dik uitgevallen pitabroodje. Het maken van de broodjes is even werk, maar er gaat niks boven verse, zelfgemaakte Arepas!

 

Biologische kippendijen van Kemper Kip. Tomaten, sla, ui en verse kruiden komen van De Horsterhof. Maismeel kopen we in bij de Toko.

Ingredienten
  300 g Maismeel
  500 g Kipdij blokjes
  1 st Kruidenmix
  500 g Aardappel vastkokend
  400 g Sla
  2 st Ui
  2 st Tomaten
  4 takjes Peterselie
  4 takjes Koriander
  st Paprikapoeder
  Olijfolie
  Zout, peper
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Voor de Arepas:

Giet het water (110ml per persoon) in een schaal en voeg het zout (1/4 theelepel per persoon) en het meel (75 gram per persoon) geleidelijk aan toe. Kneed de massa tot een glad deeg en laat drie minuten rusten. Verdeel het deeg in gelijke porties. Vorm van iedere portie een bal en maak er met je handpalm een schijf van tien centimeter doorsnede van.

Voor gegrilde broodjes bak je de schijven eerst even in een licht ingevette grillpan, tot beide kanten zijn voorzien van die mooie, geschroeide lijnen. Bak de broodjes (vervolgens) in een koekenpan op middelhoog vuur: ongeveer vijf tot acht minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

Voor de vulling:

Marineer de kipdijblokjes met een scheut olie en de thaise kruidenmix. Bak in een koekenpan.

Schil en was de aardappels, snij in partjes en kook 5 minuten tot gaar maar stevig. Giet af en laat droogstomen. Kruid daarna met een snuf paprikapoeder. Bak de partjes in een koekenpan met scheutje olie krokant, en kruid met wat zout en peper.

Snij de sla in reepjes, ui in ringen, tomaten in blokjes (verwijder de zaden) en verse kruiden fijn. Meng alles met een klein scheutje olie, azijn en wat zout.

Open de Arepas en vul achtereenvolgens met de krokante aardappelpartjes, groentemengsel (salsa) en de kipblokjes.