Asperges à la flamande

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Asperges op traditionele wijze, maar dan de Vlaamse traditie met eitjes, boter en  peterselie. Alles supervers natuurlijk, want dat is de belangrijkste troef van dit 'witte goud'. 

 

Asperges van boerderij Montferland uit Didam. De eitjes en  zijn van de kippen van de Horsterhof. De aardappelen kopen we ook via de Horsterhof evenals de peterselie. Roomboter bio van Weerribben zuivel. 

Ingredienten
  800 g Asperges
  1000 g Aardappelen
  100 g Roomboter
  8 st Eieren
  20 g Verse peterselie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • Schil de asperges met een dunschiller- of nog beter een aspergeschiller vanaf de kop. Snijd het droge gedeelte van de onderkant (c.a. 1 cm).
  • Breng de asperges in koud water met een snufje zout aan de kook. Laat de asperges 10 minuten doorkoken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
  • Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Prak ze fijn met een vork of snijd ze – al dan niet met behulp van een eiersnijder – in blokjes van ca. 4×4 mm
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Hak de peterselie heel fijn. 
  • Meng de gehakte of geprakte eieren en de gehakte peterselie door de gesmolten boter. Proef en maak de saus op smaak met zout en versgemalen peper. De saus mag best flink op smaak zijn, want hij moet ook smaak afgeven aan de asperges.
  • Vis de asperges uit de pan, dep ze droog met een schone theedoek en verdeel over twee borden. Verdeel de saus over de asperges. Serveer met de gekookte aardappelen.