Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Gewoon een hele lekkere pasta waarvoor ik me liet inspireren door het huisblad van de Ekoplaza. Zorg dat hij lekker smeuig blijft met olijfolie, kookvocht of zelfs een beetje room.
Pasta uit Italië via de Odin samen met de hazelnoten. Broccoli, rode peper, citroen en knoflook van dynamische tuinderij De Horsterhof in Duiven.
300 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
2 st | Ansjovis in olie (blikje) | |
80 g | Hazelnoten | |
600 st | Broccoli | |
1 st | Citroen | |
1 st | Rode peper | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
st | Brood/beschuit-kruim |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Snipper de knoflook en de rode peper.
- Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie!
- Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood.
- Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.
Bereiden:
- Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht en/of olijfolie toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht